Βιογραφικό

Βιογραφικό, ποιοί είμαστε και ποιός είναι ο σκοπός μας

Το Κέντρο ΠΝΟΗ ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση  ψυχικών δυσκολιών και διαταραχών   και την βελτίωση της ψυχοκοινωνικής υγείας του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον του.

Το Κέντρο ΠΝΟΗ διευθύνει η Κλινική Ψυχολόγος Πηνελόπη Ρομποτή και βρίσκεται στη Γλυφάδα, Ευαγγελιστρίας 2.

Η Κα Πηνελόπη Ρομποτή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αμερική. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Loyola University του Σικάγου στην  Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και του LaVerne University στην Κλινική Ψυχολογία. Στο βιογραφικό της συγκαταλέγεται εκπαίδευση στην Αντλεριανή Προσέγγιση (Florida Atlantic University) και στην Gestalt (Gestalt Institute of Jerusalem), καθώς και στην Οικογενειακή Θεραπεία. Έχει ειδικευτεί στην αντιμέτωπιση αγχώδη  διαταραχών,   κατάθλιψη, της διαταραχή πανικού και ψυχικού τραύματος. Επίσης, είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Διαπροσωπικής Νευροβιολογίας- IPNB Therapy.

Συνεργάζεται με τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και είναι τομεάρχης Ψυχικής Υγείας στο μη κερδοσκοπικό Σωματείο Νέοι Ορίζοντες και Φιλία, καθώς και Ψυχολόγος στην Επιστημονική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Σεμιναρίων του Συμβουλίου της Ελληνικής Αντλεριανής Εταιρείας στην Αθήνα και είναι πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Α.Κ.Ρ.Η., με σκοπό την προαγωγή της Συναισθηματικής και Κοινωνικής Νοημοσύνης.

Το Κέντρο συνεργάζεται με Παιδοψυχολόγο, Ψυχίατρο, καθώς και άλλους ειδικούς.