Σχολή Γονέων, Μεγαλώνοντας Συναισθηματικά Υγιή Παιδιά

Δυσκολία του ρόλου του γονέα: Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που καλούνται οι γονείς να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν με επιτυχία είναι το μεγάλωμα των παιδιών τους. Εκατομμύρια γονείς έχουν να φέρουν σε πέρας ένα έργο που κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο δύσκολα, να πάρουν ένα μωρό και να το αναθρέψουν, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την ψυχική και σωματική του υγεία, ώστε μεγαλώνοντας να γίνει ένας υγιής και παραγωγικός άνθρωπος.

Θεωρητική προσέγγιση: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι πλήρως αναπτυγμένος κατά τη γέννηση του καθώς οι δομές του αναπλάθονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Οι πρώιμες εμπειρίες διαμορφώνουν γνωστικά μοντέλα μέσα από τα οποία κατανοούμε τις εμπειρίες μας. Επίσης αναπτύσσονται οι βασικές νευρωνικές δομές που σχετίζονται με την αυτορρύθμιση και την ανθεκτικότητα του οργανισμού, στοιχεία που απαρτίζουν τη βάση της ψυχοκοινωνικής και σωματικής μας υγείας . Αν και η βασική διάσταση της ψυχοσύνθεσής μας υπάρχει από την γέννησή μας, οι εξελίξεις στο χώρο της νευροβιολογίας τα τελευταία είκοσι χρόνια δείχνουν ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ εγκεφάλου και εμπειρίας, διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στις νοητικές λειτουργίες και στην ψυχοκοινωνική μας ανάπτυξη. Ευτυχώς, δεδομένης της γνώσης περί πλαστικότητας του εγκεφάλου, μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης.

Σκοπός μας: Σκεπτόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς και η οικογένεια σήμερα, δημιουργήσαμε μια μοντέρνα Σχολή Γονέων με στόχο την εκπαίδευση της οικογένειας, βασισμένη στις αρχές της συναισθηματικής αγωγής και της διαπροσωπικής νευροβιολογίας. Ένα ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο ανατροφής για την ορθή αντιμετώπιση, διαχείριση και πρόληψη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Το μοντέλο αυτό έχει εφαρμογή σε παιδιά και γονείς κάθε ηλικίας.

Η Σχολή Γονέων είναι ανοιχτού τύπου ομάδα και λόγω βιωματικής μάθησης, ολιγομελής.

Διάρκεια: 12 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κάθε Τετάρτη 6-8μ.μ.
Εναρξη: 21 Οκτωβρίου 2015
Τόπος διεξαγωγής: ΠΝΟΗ Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Οικογενειακής Συμβουλευτικής , Ευαγγελιστρίας 2, Γλυφάδα 16674
Κόστος: Συνολικό Κόστος 12 Συναντήσεων 240 ευρώ
Συντονίστριες: Πηνελόπη Ρομποτή, Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Σύμβουλος
Μαργαρίτα Μπασακίδου, Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο 2108952008 & 6972091907 Κα Ρομποτή και στο 210 8946923 & 6937827405 Κα Μπασακίδου.

πνοή | κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης και οικογενειακής συμβουλευτικής