Ατομική Θεραπεία

Ατομική Θεραπεία

Απευθύνεται σε όλους που επιθυμούν να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον εαυτό τους. Μέσα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και εχεμύθειας, μας δίνεται η δυνατότητα να διερευνήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν, να εκφράσουμε τις ενδόμυχες σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, και να ξεδιπλώσουμε πτυχές του εαυτού μας που θα βοηθήσουν στην προσωπική μας ανάπτυξη και εξέλιξη.

Η ατομική θεραπεία (ψυχοθεραπεία) στοχεύει στην κατανοήση και ενσωμάτωση των εμπειριών που απαρτίζουν τα πιστεύω μας, τα συναισθήματά μας και τις συμπεριφορές μας. Οι εμπειρίες μας παίζουν σημαντικό ρόλο στο ποιοι είμαστε και στον τρόπο που συναλλασσόμαστε με το περιβάλλον μας. Η ισορροπία μεταξύ σκέψης, συναισθήματος και συμπεριφοράς διαμορφώνει το πλαίσιο της συνειδητότητας, της δημιουργικότητας και της εξέλιξης μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης, με στόχο την εξέλιξη του ατόμου στο περιβάλλον του, την αντιμετώπιση συμπτωμάτων και την υγιή λειτουργία του.

Σε αυτό το ταξίδι μαθαίνουμε να διαμορφώνουμε ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις, να εξελίσσουμε τις προσωπικές μας δυνατότητες και να πραγματοποιούμε αλλαγές. Συνήθως οι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή, καθώς αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που προκαλούν δυσάρεστες συγκινήσεις και, ως αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς, εγκλωβίζονται σε συνθήκες που τους προκαλούν πόνο. Υπάρχει, όμως, μια έμφυτη τάση προς εμπειρίες που προκαλούν ικανοποίηση και ευχαρίστηση, και αυτήν αξιοποιούμε στην ψυχοθεραπεία ώστε να έρθουμε αντιμέτωποι με τις κρυφές πτυχές του εαυτού μας, τα πιστεύω μας και τις αξίες μας, και να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, δίχως να καταφεύγουμε σε άκαμπτες και χαοτικές καταστάσεις που μας καθηλώνουν και μας ταλαιπωρούν.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ατομική ψυχοθεραπεία

• Διαταραχές διάθεσης – Κατάθλιψη
• Άγχος – Διαταραχή πανικού – Μετατραυματικό στρες
• Πένθος- Απώλεια – Ψυχικό τραύμα
• Ψυχοσωματικά συμπτώματα
• Φοβίες –  Ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές
• Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων
• Συναισθηματική αποκοπή –  Ελλειπή συναισθηματική έκφραση
• Κοινωνική απόσυρση – Χαμηλή αυτοεκτίμηση – Δυσκολίες προσαρμογής