Ανακαλύπτοντας τις κρυφές πτυχές του εαυτού μας

Ανακαλύπτοντας τις κρυφές πτυχές του εαυτού μας

Ο Χάρτης του Εγώ, του Εσύ του Εμείς

Οι πρώιμες εμπειρίες αποτελούν τη βάση αξιών και πεποιθήσεων που απαρτίζουν το σχέδιο ζωής μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε και συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους. Η ζωή συντίθεται από προκλήσεις, δυσκολίες και αλλαγές που μπορεί να μας αποσυντονίσουν και να χρωματίσουν τον εσωτερικό μας κόσμο με αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβο, ντροπή θλίψη ή θυμό, τα οποία πιθανώς να γίνουν μόνιμες συγκινησιακές καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά και μας οδηγούν σε αδιέξοδο. Μπορεί να αμυνόμαστε με διάφορους τρόπους για να επιβιώσουμε, αλλά η ζωή δεν είναι επιβίωση, αλλά δημιουργία!

Στόχος της ομάδας είναι να κατανοήσουμε τις εμπειρίες μας και πώς αυτές διαμορφώνουν τις αξίες μας, ώστε να αποφασίζουμε για το νόημα και τον τρόπο ζωής μας μέσα από την  ελευθερία  της επιλογής και όχι την ανάγκη  της επιβίωσης. Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τις κρυφές πτυχές του, να γεφυρώσουμε τα πιστεύω μας, τις αξίες μας, τις αντιλήψεις  με τα συναισθήματά μας και τις συμπεριφορές μας.

Η ομάδα είναι βιωματική και, μέσα από διάφορες τεχνικές, θα ανακαλύψουμε τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας  και που λειτουργούν πίσω από τους ρόλους που αναλαμβάνουμε, τις αποφάσεις μας, τις προθέσεις μας,  τις σχέσεις που οικοδομούμε και τους στόχους που θέτουμε στη ζωή.

Σκοπός της ομάδας είναι η αναγέννηση του εαυτού, το όραμα, η δημιουργία.

Το  όραμα της ομάδας είναι Η απόκτηση της συνειδητότητας.

Οι συναντήσεις της ομάδας  είναι δίωρες και διεξάγονται   κάθε εβδομάδα στα γραφεία του Κέντρου ΠΝΟΗ.  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 8952008 ή 6972091907 .

Συντονίστρια Ομάδας , Πηνελόπη Ρομποτή , Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ- Αντλέριαν- IPNB Therapistshares