Ομάδες νέων: γεφυρώνοντας το χθες, το σήμερα και το αύριο…

Ομάδες νέων: γεφυρώνοντας το χθες, το σήμερα και το αύριο…

Το ταξίδι της ενηλικίωσης  αποτελεί τόσο μία πρόσκληση όσο και πρόκληση στη ζωή μας, καθώς ανακαλύπτουμε και εξελίσσουμε τον εαυτό μας.

Η μετάβαση απο την εφηβική περίοδο της ζωής μας στην έναρξη της ενήλικης ζωής,  μας επιτρέπει την ευκαιρία να διερευνήσουμε το εαυτό μας, να  αξιολογήσουμε τις  εμπειρίες μας , τις αξίες μας , τις δυνατότητες μας,  τις συνθήκες μας  καθώς ανακαλύπτουμε ποιοί είμαστε!  Ποιές είναι οι αξίες μου, τα πιστεύω μου, οι στόχοι μου, οι αντιλήψεις μου γύρω απο τη ζωή ,  ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός, η σεξουαλική μου ταυτότητα,  πως επιλέγω τις φιλίες μου, τις συντροφικές μου σχέσεις… Δεδομένου της σημαντικότητας αυτών των θεμάτων που απασχολούν τους νέους,  γεννήθηκε η ιδέα της ομάδα των νέων ηλικίας 18 και άνω.

Η Ομάδες νέων απευθύνονται σε νέους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα, να κατανοήσουν και να ενσωματώσουν τις εμπειρίες τους στο εδώ και τώρα.  Μέσα από την τέχνη, την νοερή απεικόνιση και άλλες τεχνικές θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας και θα ανακαλύψουμε τα μοτίβα τα οποία μας χρησιμεύουν για να συνδεόμαστε με τους άλλους, με τον εαυτό μας  και να διαμορφώνουμε το όραμά μας.

Μέσα στην ομάδα θα ανακαλύψουμε πώς να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά τις  προκλήσεις και προσκλήσεις στο ταξίδι της ενηλικίωσης

  • Θα ανιχνεύσουμε και θα κατανοήσουμε πως οι εμπειρίες και τα βιώματά μας  διαμορφώνουν το πλαίσιο της σκέψης μας , απαρτίζουν τις συμπεριφορές μας και ορίζουν τον κόσμο  των συναισθημάτων μας , και το πώς αυτές συνδέονται με τις αξίες μας στο εδώ και τώρα.
  • Θα ανακαλύψουμε το πως διαμορφώνουμε υγιή  και ισορροπημένες διαπροσωπικές, συντροφικές και σεξουαλικές σχέσεις.
  • Θα μάθουμε το “γιατί”  και το “πως” για τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε  σε προσωπικό, επαγγελματικό ή κοινωνικό πλαίσιο.         
  • Στόχος  της ομάδας είναι η προσωπική ανάπτυξη, η μετάβαση στην ενηλικίωση και η εξέλιξη του εαυτού.

Η ομάδα είναι ολιγομελή βιωματική και ξεκινάει Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014.  Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6:30 με 8:30 μ.μ., στο Κέντρο Πνοή , Ευαγγελιστρίας 2, Γλυφάδα   

Κόστος Συμμετοχής: 60 ευρώ μηνιαίως

Συντονίστρια Ομάδας Πηνελόπη Ρομποτή  M.Sc., Psychologist- Gestalt Adlerian Psychotherapist

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ομάδας και τις ενότητες ή για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210- 8952008 και 6972091907 ή με email pene-@otenet.gr.shares