Ανακαλύπτοντας τις κρυφές μας πτυχές

Ανακαλύπτοντας τις κρυφές μας πτυχές

Οι πρώιμες  εμπειρίες αποτελούν τη βάση αξιών και πεποιθήσεων που απαρτίζουν  το σχέδιο ζωής μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε  και συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.  Η ζωή συντίθεται από προκλήσεις, δυσκολίες και αλλαγές που μπορεί να μας αποσυντονίζουν και να χρωματίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο με αρνητικά συναισθήματα.

Συναισθήματα όπως φόβος, θλίψη ή θυμός μπορεί να είναι μόνιμες  συγκινησιακές καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε καθημερινά και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να  μας οδηγούν σε αδιέξοδα. Ενδεχομένως να αμυνόμαστε με διάφορους τρόπους για να επιβιώσουμε, αλλά η ζωή δεν είναι επιβίωση, είναι  δημιουργία! Στόχος της ομάδας είναι να κατανοήσουμε τις εμπειρίες μας (και τις κρυφές μας πτυχές) και πώς αυτές διαμορφώνουν τις αξίες μας, τις πεποιθήσεις μας και τη συμπεριφορά μας,  ώστε να αποφασίζουμε ποιο θα είναι το νόημα και ο τρόπος της ζωής μας με ελευθερία επιλογής και όχι γιατί μας το επιβάλλει η ανάγκη επιβίωσης.
Σκοπός της ομάδας είναι η εύρεση της ολότητας του εαυτού, η  επίγνωσή του και η συνειδητοποίηση της αλληλεπίδρασής μας στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να καταφέρουμε να λειτουργούμε στη ζωή μας με συνειδητότητα και όχι βάσει του “αυτόματου πιλότου”!

Συντονίστρια Ομάδας

Πηνελόπη Ρομποτή, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η  ομάδα συναντιέται κάθε εβδομάδα ,για δύο ώρες,  στο Κέντρο και η διάρκεια είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα  210 8952008 και 6972 091907.