Ψυχοθεραπευτική Ομάδα 2018-2019

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης Κερδίζοντας την Αυτοεκτίμηση

Ψυχοθεραπευτική Ομάδα 2018-2019

Γεφυρώνοντας το Σήμερα το Αύριο το Χθες.

Βιωματική Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης αφιερωμένη στη διερεύνηση του εσωτερικού μας εαυτού, των πεποιθήσεων μας και πως συνδέονται με τις αποφάσεις μας…. τα όνειρά μας …. τους στόχους μας….. το όραμα της ζωής μας. Η ομάδα συναντιέται κάθε Τετάρτη 7 μ.μ. με 9 μ.μ., στο χώρο της ΠΝΟΗ. Η ομάδα απαρτίζεται απο 6-8 μέλη και είναι κλειστού τύπου ομάδα. Οι συναντήσεις ξεκινούν τέλος Οκτωβρίου .

Το ταξίδι της ζωής  αποτελεί  μία πρόσκληση μας, καθώς ανακαλύπτουμε ποιοί είμαστε, τι θέλουμε απο τη ζωή , πως να εξελίσσουμε τον εαυτό μας. Η μεταβάσεις  στις διάφορους περόδους  της ζωής μας απο την  έναρξη της ενήλικης ζωής,  μας επιτρέπει την ευκαιρία να διερευνήσουμε το εαυτό μας, να  αξιολογήσουμε τις  εμπειρίες μας , τις αξίες μας , τις δυνατότητες μας,  τις συνθήκες μας  καθώς ανακαλύπτουμε ποιοί είμαστε!  Ποιές είναι οι αξίες μου, τα πιστεύω μου, οι στόχοι μου, οι αντιλήψεις μου γύρω απο τη ζωή  και πως αυτά συνδέονται με την ταυτότητα μου , τους ρόλους μου τα όνειρά μου, το επάγγελμά μου,  τις σχέσεις μου?

Μέσα από την τέχνη, την νοερή απεικόνιση και άλλες τεχνικές θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας και θα ανακαλύψουμε τα μοτίβα τα οποία μας χρησιμεύουν για να συνδεόμαστε με τους άλλους, με τον εαυτό μας  και να διαμορφώνουμε το όραμά μας.

Μέσα στην ομάδα θα ανακαλύψουμε πώς να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά τις  προκλήσεις και προσκλήσεις στο ταξίδι της ενήλικης ζωής

  • Θα ανιχνεύσουμε και θα κατανοήσουμε πως οι εμπειρίες και τα βιώματά μας  διαμορφώνουν το πλαίσιο της σκέψης μας , απαρτίζουν τις συμπεριφορές μας και ορίζουν τον κόσμο  των συναισθημάτων μας , και το πώς αυτές συνδέονται με τις αξίες μας στο εδώ και τώρα.
  • Θα ανακαλύψουμε το πως διαμορφώνουμε υγιή  και ισορροπημένες διαπροσωπικές, συντροφικές και σεξουαλικές σχέσεις.
  • Θα μάθουμε το “γιατί”  και το “πως” για τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε  σε προσωπικό, επαγγελματικό ή κοινωνικό πλαίσιο.
  • Στόχος  της ομάδας είναι η προσωπική ανάπτυξη, η ομάλη  μετάβαση στα διάφορα στάδια της ζωής μας και η εξέλιξη του εαυτού.
  • Προηγούμενες Ομάδες

 

Σχολή Γονέων Μεγαλώνοντας Συναισθηματικά Υγιή Παιδιά

Δυσκολία του ρόλου του γονέα: Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που καλούνται οι γονείς να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν με επιτυχία είναι το μεγάλωμα των παιδιών τους. Εκατομμύρια γονείς έχουν να φέρουν σε πέρας ένα έργο που κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο δύσκολα, να πάρουν ένα μωρό και να το αναθρέψουν, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για την ψυχική και σωματική του υγεία, ώστε μεγαλώνοντας να γίνει ένας υγιής και παραγωγικός άνθρωπος.

Θεωρητική προσέγγιση: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι πλήρως αναπτυγμένος κατά τη γέννηση του καθώς οι δομές του αναπλάθονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Οι πρώιμες εμπειρίες διαμορφώνουν γνωστικά μοντέλα μέσα από τα οποία κατανοούμε τις εμπειρίες μας. Επίσης αναπτύσσονται οι βασικές νευρωνικές δομές που σχετίζονται με την αυτορρύθμιση και την ανθεκτικότητα του οργανισμού, στοιχεία που απαρτίζουν τη βάση της ψυχοκοινωνικής και σωματικής μας υγείας . Αν και η βασική διάσταση της ψυχοσύνθεσής μας υπάρχει από την γέννησή μας, οι εξελίξεις στο χώρο της νευροβιολογίας τα τελευταία είκοσι χρόνια δείχνουν ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ εγκεφάλου και εμπειρίας, διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στις νοητικές λειτουργίες και στην ψυχοκοινωνική μας ανάπτυξη. Ευτυχώς, δεδομένης της γνώσης περί πλαστικότητας του εγκεφάλου, μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης.

Σκοπός μας: Σκεπτόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς και η οικογένεια σήμερα, δημιουργήσαμε μια μοντέρνα Σχολή Γονέων με στόχο την εκπαίδευση της οικογένειας, βασισμένη στις αρχές της συναισθηματικής αγωγής και της διαπροσωπικής νευροβιολογίας. Ένα ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο ανατροφής για την ορθή αντιμετώπιση, διαχείριση και πρόληψη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων. Το μοντέλο αυτό έχει εφαρμογή σε παιδιά και γονείς κάθε ηλικίας.

Η Σχολή Γονέων είναι ανοιχτού τύπου ομάδα και λόγω βιωματικής μάθησης, ολιγομελής και έχει διάρκεια 12 εβδομάδες.